Ταυτότητα

Σε ένα τόπο σαν τον δικό μας που καθημερινά υποβαθμίζεται και χάνει πολλά από τα ερείσματα που απαιτούνται για να διεκδικήσει το μέλλον, ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι να μείνουν απαθείς.

 Στους δύσκολους καιρούς μας, είναι επιτακτική ανάγκη η μετατροπή της δικαιολογημένης αγανάκτησης και του προβληματισμού σε ένα γόνιμο δημοκρατικό διάλογο. Έναν διάλογο που να αγκαλιάζει όλες τις πλευρές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της τοπικής κοινωνίας και να αποτελεί έναυσμα για την ενίσχυση της κοινής δράσης των πολιτών. Ιδιαίτερα σήμερα είναι αναγκαίο να προβληθούν οι απόψεις και οι θέσεις του κάθε πολίτη και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

.

 Ο Δικτυακός τόπος – Αλμυρός Κοινωνία Πολιτών (www.almyroskp.gr) αποτελεί μια προσπάθεια προβολής προβληματισμού, απόψεων και γόνιμης συζήτησης με στόχο να βοηθήσει την ανάπτυξη του κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου που αφορά την περιοχή του Αλμυρού.

 Στον διάλογο αυτό μπορεί και πρέπει να συμμετέχει οποιoσδήποτε πολίτης και ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι από την περιοχή μας.

 Επιταγή των καιρών είναι να αναπτυχθεί συζήτηση και να οργανωθούν δράσεις που θα αφορούν όλες τις πλευρές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της τοπικής κοινωνίας.

 Αρχή του διαλόγου είναι η ισότητα μεταξύ των πολιτών οι οποίοι συμμετέχουν σ’ αυτόν χωρίς αγκυλώσεις, κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές.

 Στην κατεύθυνση αυτή έχουν διαμορφωθεί και οι όροι χρήσης του δικτυακού τόπου.

 Στην ιστοσελίδα  δημοσιεύονται ελεύθερα άρθρα και κείμενα, όχι μόνο των μελών της, αλλά από κάθε ένα που θεωρεί πως τον αφορούν οι παραπάνω στοχεύσεις και θέλει να συμβάλλει.

 Φιλοξενούνται μόνο επώνυμα άρθρα, τα οποία δεν περιλαμβάνουν προσωπικές επιθέσεις υβριστικού περιεχομένου που δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό του δημοκρατικού διαλόγου.

 Ο καθε πολίτης της περιοχής με την συμμετοχή του ως μέλος της ιστοσελίδας ενισχύει την άποψη ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένας κοινωνικός και πολιτικός διάλογος που να αγκαλιάσει όλες τις σφαίρες της ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Δημόσιος Διάλογος – Συνεντεύξεις της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης απο τον υπ. Δημάρχο Ν.Τσανή σε Αλμυρό <link1>, Σούρπη <link2> ομιλία στα εγκαίνια του Eκλογικού Kέντρου <link3>, κεντρική ομιλία στην πλατεία Αλμυρού <link4>.