Δεν είναι μόνο ανεύθυνοι και ανίκανοι γίνονται και επικίνδυνοι.

Τα ατύχημα με το απορριμματοφόρο του Δήμου Αλμυρού (έσκασε μπροστινό ελαστικό και εξετράπη της πορείας του), το πρωί της Τρίτης, μόνο τυχαίο δεν είναι. Όπως δήλωσε ο κ. Δήμαρχος «το όχημα είναι απαρχαιωμένο, επικίνδυνο και δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ» και προφανώς τα ελαστικά εντελώς ακατάλληλα για κυκλοφορία .
Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς ή θύματα και  οι περαστικοί απεγκλώβισαν τους εργαζόμενους (υπάρχει δημόσιο ευχαριστήριο των εργαζομένων ).
Το τραγικό και η  ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο ένας εργαζόμενος (ο οδηγός) έχει πλέον δικαστική εμπλοκή ενώ οι πραγματικοί πολιτικά υπεύθυνοι, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο Δήμαρχος μένουν στο απυρόβλητο.

Βέβαια ο κ. Δήμαρχος δήλωσε δημόσια ότι αναλαμβάνει την ευθύνη , ποια ευθύνη όμως;

 • Γιατί το όχημα αφού όπως ομολόγησε δημόσια ο κ. Δήμαρχος είναι απαρχαιωμένο και επικίνδυνο χρησιμοποιείται;
 • Ποιος ευθύνεται για τα ακατάλληλα ελαστικά που είχε το όχημα;
  • Ποιος διέταξε τους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν επικίνδυνα οχήματα;
  • Γιατί δεν συντηρούνται τα μηχανήματα όταν ο κ. Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι έχει 2.000.000€ ή 2.500.000€ ταμείο;
  • Γιατί σιωπά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ο οποίος είναι γνώστης των μηχανημάτων (λόγω επαγγέλματος);
  • Ποια ευθύνη επέδειξε ο κ. Δήμαρχος και τα στελέχη της δημοτικής αρχής για την υγεία, την σωματική ακεραιότητα και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του Δήμου;
  • Οι εργαζόμενοι που μέχρι χθες αποκαλούταν από τον κ Δήμαρχο και την ακολουθία του «άχρηστοι», «ανεγκέφαλοι» , «τεμπέληδες» σήμερα γίνονται θύματα;
  • Είχαν περιθώριο οι εργαζόμενοι να αρνηθούν να χρησιμοποιήσουν το ακατάλληλο όχημα;

Προφανώς ο κ. Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη όταν έπρεπε, απλά ο πρώτος ομολογεί δημόσια την ανευθυνότητα του και την ανικανότητα του ενώ ο δεύτερος «ποιεί την νήσσα» και οι δυο όμως πλέον γίνονται επικίνδυνοι!!!

DSC_0100                     CDJI_0007_1

Ο κατήφορος της Δημοτικής Αρχής δεν έχει πάτο …

Πριν ακόμη καταλαγιάσει η ταραχή από το ατύχημα ο κ. Δήμαρχος ανήγγειλε από τηλεοπτική εκπομπή την προσπάθεια για πιθανή ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας με ότι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους και δημότες. Πλέον δεν κρατούν ούτε το προσχήματα, διαλύουν τις υπηρεσίες του Δήμου για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ιδιωτών και ημετέρων.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση αλλά και σ’ αυτή που προσπαθεί να δημιουργήσει στο μέλλον η δημοτική αρχή:
Καλούμε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου να παρέμβουμε άμεσα για να βάλουμε φρένο στον κατήφορο και την οπισθοδρόμηση που οδηγείται ο Δήμος Αλμυρού.
Επίσης καλούμε όλους τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : Νίκος Τσανής,  Δημήτρης Τσούτσας