Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ισχυρότερη από την αυθαιρεσία της εξουσίας και τον αυταρχισμό.

Ηχηρό δημοκρατικό μήνυμα υπεράσπισης εργασιακής και προσωπικής αξιοπρέπειας των εργαζομένων με πολλούς αποδέκτες, αποτελεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου να αθωώσει την Πρόεδρο και την Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας οι οποίοι είχαν μηνυθεί από τον Δήμαρχο Αλμυρού για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Η ακροαματική διαδικασία δικαίωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων που υπερασπίζοντας (ως όφειλε) τα εργασιακά δικαιώματα είχε καταγγείλει τον Δήμαρχο Αλμυρού για αυταρχική, αντιδημοκρατική και επικίνδυνη συμπεριφορά σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου.

Οι δημοτικοί άρχοντες οφείλουν να υπηρετούν τα καθήκοντα των οποίων ανέλαβαν την ευθύνη με την εκλογή τους προς όφελος των δημοτών, να σέβονται τους δημότες και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Ο αυταρχισμός, η αμετροέπεια, η αλαζονεία και η αυθαιρεσία της εξουσίας δεν έχουν θέση σε σύγχρονους δημοκρατικούς δήμους που δουλεύουν προς όφελος των δημοτών.

Επίσης, οι εργαζόμενοι του Δήμου πρέπει να ανταποκρίνονται με ευσυνειδησία στα καθήκοντα τους αλλά και να υπερασπίζονται την εργασιακή και προσωπική τους αξιοπρέπεια και να αντιστέκονται σε επιθέσεις αυθαίρετης, αυταρχικής, αντιδημοκρατικής και προσβλητικής συμπεριφοράς έχοντας στο πλευρό τους το Σωματείο τους.

Καλούμε όλους τους δημότες και τους δημοτικούς υπαλλήλους να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου Δημοκρατικού Δήμου που αξίζει ο τόπος μας, απομονώνοντας φαινόμενα αυταρχικής και αλαζονικής συμπεριφοράς.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Νίκος Τσανής, Δημήτρης Τσούτσας