Αρχείο κατηγορίας Δελτία Τύπου

Δήμος Αλμυρού : Μοντέλο διοίκησης αναποτελεσματικό, ανεπαρκές και λανθασμένο

Με αφορμή τις αλλαγές στις θέσεις ευθύνης των Αντιδημάρχων του Δήμου Αλμυρού, την παραίτηση του αντιδημάρχου καθαριότητας (για λόγους μη ύπαρξης των προϋποθέσεων που απαιτούνται  όπως ανέφερε ο ίδιος)  και το χρονικό διάστημα που έχει διανύσει η σημερινή Δημοτική Αρχή έρχεται στο προσκήνιο το θέμα του μοντέλου οργάνωσης και  διοίκησης του Δήμου μας. 
Οι αλλαγές των προσώπων θυμίζουν την παροιμία «Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» όταν πλέον είναι προφανές ότι το μοντέλο διοίκησης και οργάνωσης του Δήμου είναι αναποτελεσματικό και ξεπερασμένο.
Η Δημοτική αρχή χωρίς σχέδιο και όραμα για τον τόπο μας, ακολούθησε το μοντέλο οργάνωσης που χρησιμοποίησε και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή το οποίο στην πράξη αποδείχθηκε κατώτερο των αναγκών και οδήγησε σε τελματώδη κατάσταση πολλά θέματα καθημερινότητας και άμεσης προτεραιότητας  (επίπεδο υπηρεσιών καθαριότητας, αγροτική οδοποιία, εξυπηρέτηση δημοτών, εγκατάλειψη χωριών και οικισμών κλπ) αλλά και σε θέματα σχεδιασμού για την μελλοντική εικόνα και ανάπτυξη του δήμου μας. Συνέχεια

Παραίτηση των Τσανή Ν. και Ζέρβα Κ. από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αλμυρού”

Αγαπητοί φίλοι
με την συγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αλμυρού (Οκτώβριος 2014), η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης-αποχέτευσης αντιμετώπιζε εκτός των άλλων τρία κύρια προβλήματα, τα οποία έχουν αναφερθεί και επισημανθεί και σε προηγούμενες ανακοινώσεις ενημέρωσης:
α) Την αδικαιολόγητα εχθρική στάση της πλειοψηφίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής με προεξέχοντα τον κ.Δήμαρχο απέναντι στην ΔΕΥΑ, επιβεβαιώνοντας ότι δεν κατανοούν το στοιχειώδες, ότι αυτή αποτελεί αναπόσπαστο και μεγάλο κομμάτι του Δήμου μας.
β) Την έλλειψη προετοιμασίας αλλά και την μη λήψη των κατάλληλων οργανωτικών μέτρων για την ομαλή ένταξη όλων των υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης της επικράτειας του Δήμου μας στην ΔΕΥΑ από την αρχή του 2015 που επέβαλλε ο Καλλικράτης. (σχεδόν διπλασιασμός των παροχών ύδρευσης, όταν το προσωπικό (κυρίως το τεχνικό) είχε μειωθεί λόγω εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών ).
γ) Την έλλειψη ενημέρωσης των δημοτών για την πολιτική της ΔΕΥΑ (τιμολόγια-καταμετρήσεις κλπ.) από πλευράς του Δ.Σ. ακόμη και σε περιπτώσεις που υπάρχει ανάλογη απόφαση του. Συνέχεια

Δήμος Αλμυρού – Το αποπαίδι της Μαγνησίας

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 9/12/2016 η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» με την μορφή παρεμβάσεων-ερωτήσεων ανέδειξε τα εξής ζητήματα:
α) Με ερωτήσεις εκτός ημερήσιας διάταξης
1.Τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον Δήμο Αλμυρού με την πρώτη μικρή σε έκταση και από μέρες προαναγγελθείσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κακοκαιρία. Αποκλεισμός της Ανάβρας πέραν της μισής μέρας λόγω χιονόπτωσης και την επομένη εκτροχιασμός λεωφορείου του ΚΤΕΛ στον δρόμο προς Πτελεό εξαιτίας του παγετού, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.
Δήμος και Περιφέρεια χάθηκαν στην μετάφραση ποιος έχει την ευθύνη να στείλει έγκαιρα εκχιονιστικό μηχάνημα κατάλληλα εξοπλισμένο και ποιος θα ρίξει αλάτι στα επικίνδυνα σημεία, ενώ αντέδρασαν άμεσα με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για να συγκαλύψουν την ανεπάρκεια τους σε ανακοίνωση του Τ.Σ. Ανάβρας.
Προφανώς, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Δήμος Αλμυρού επιδεικνύοντας πλήρη ασυνεννοησία και εγκληματική αδιαφορία αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι θεωρούν την περιοχή του Αλμυρού περιοχή Β΄ κατηγορίας. Συνέχεια

H Δημοτική Αρχή Αλμυρού σε ρόλο ανελέητου εισπράκτορα.

«Δέσμευσε μέχρι και λογαριασμούς της ΔΕΥΑΑΛ«

Πολλά ερωτήματα γεννά σε κάθε δημότη και σε κάθε καλοπροαίρετο δημοτικό σύμβουλο η πρωτοφανής ενέργεια των υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού να προβούν σε δέσμευση λογαριασμών τραπεζών για την είσπραξη οφειλών από φυσικά και νομικά πρόσωπα την Παρασκευή 6/5/2016.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι δεσμεύτηκαν και λογαριασμοί της ΔΕΥΑΑΛ (υπηρεσία ύδρευσης/αποχέτευσης) με απαιτήσεις περίπου 1.800.000€, όταν αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου. Τελικά στον Δήμο Αλμυρού, ο σκύλος κατάφερε να δαγκώσει την ουρά του. Συνέχεια

Στον γύψο ( σατυρικό ποιήμα του ΑΛΙΚΟΥ για τα τεκτενόμενα στο Δημοτικού Συμβούλιο Αλμυρού)

Ακολουθεί σκίτσο και σατυρικό ποίημα του ΑΛΙΚΟΥ για τα γεγονότα που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο  Αλμυρού με αφορμή την παρέμβαση του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.

Συνέχεια

Δυστυχώς τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν

Αγαπητοί φίλοι, είναι η τρίτη φορά που δέχομαι προσωπική επίθεση από τον κ. Δήμαρχο Αλμυρού και την δημοτική αρχή με ένα παραλήρημα λασπολογίας ως προπέτασμα απόκρυψης της ουσίας των πεπραγμένων τους.
Μετά από επανειλημμένες και διασταυρωμένες καταγγελίες δημοτικών υπάλληλων, έχω την πολιτική και ηθική υποχρέωση ως δημοτικός σύμβουλος να αναδείξω το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η δημοτική αρχή στο προσωπικό του δήμου διαμορφώνοντας μια αφόρητη κατάσταση στο εργασιακό περιβάλλον. Συνέχεια

Πλούσιος διάλογος με βάση την πρότασή μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση με θέμα «Η εναλλακτική πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και θέματα σχεδιασμού της ενεργειακής πολιτικής σε περιφερειακούς Δήμους» που διοργανώθηκε την Παρασκευή 3/4 στο Δημαρχείο Αλμυρού από την «Ενωτική Δημοτική Κίνηση».
Ολοκληρο το video της εκδήλωσης με κλικ <<εδώ>> ή <<εδώ>> ή <<εδώ>>
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας κ. Παπανάτσιου Κ. και Δελημήτρος Κ. , ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης Δ., ο πρώην δήμαρχός κ. Κοντογεωργάκης Σ., ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλλές Ν., δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, εκπρώσοποι συλλόγων και πλήθος δημοτών.
Οι ομιλητές Κεφαλάς Τ., Στογιάννης Β. (μέλη της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων), Σταμπουλής Γ. περιφερειακός σύμβουλος και Κανελλής Ν. δημοτικός σύμβουλος Βόλου ανέλυσαν διεξοδικά τα θέματα και αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων. Συνέχεια

Πρόταση για μια ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ εμποροπανήγυρις στο Δήμο Αλμυρού.

Η εμποροπανήγυρις του Αλμυρού είναι η μεγαλύτερη παραδοσιακή εμπορική και πολιτισμική εκδήλωση που γίνεται στην περιοχή του Αλμυρού κάθε χρόνο.
Επίσης είναι πλέον προφανές ότι τα τελευταία χρόνια από «παζάρι του Αλμυρού» παρατηρούμε να υλοποιείται «παζάρι στον Αλμυρό» με αποτέλεσμα τα οφέλη για την περιοχή μας να έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, ενώ ταυτόχρονα πλήττεται σοβαρά η τοπική εμπορική αγορά.
Προφανώς πρέπει να γίνει προσπάθεια για αναβάθμιση και νέο σχεδιασμό της εμποροπανήγυρις ώστε να αποτελέσει φορέα προστιθέμενης αξίας για την περιοχή μας.
Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να μιλήσουμε για αλλαγή του παζαριού από τη σημερινή ξεπερασμένη μορφή του σε μία ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ που θα αφορά το περιεχόμενο, την χωροθέτηση, την σύνδεση με τον εμπορικό ιστό της πόλης και τις πολιτιστικές παραδώσεις της περιοχής μας. Συνέχεια

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Ν.11: Σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου το έτος 2015 συνήλθαμε σε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα καταδυτικά-θαλάσσια πάρκα και επιπτώσεις αυτών στη δουλειά των παράκτιων αλιέων. Συνέχεια

Προτάσεις για την πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αλμυρού.

Αγαπητοί συνδημότες, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τέσσερις διαπιστώσεις:
α) Σε καιρούς κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής πολιτικής, σε καιρούς επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στη ζωή μας και στα υπάρχοντα μας, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση, επιβίωσης όσων βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.
β) Οι συνέπειες της κρίσης εμφανίζονται όλο και πιο έντονα και στην περιοχή μας. (Αύξηση 30% των οικογενειών που έχουν ανάγκη από προσφορά φαγητού στα Σπίτια Γαλήνης, λιποθυμία μαθήτριας λόγω ασιτίας κλπ.) Συνέχεια